Le Ali di Mercurio

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Marco Antonelli – Slow Wine Scouting

The winery and wines of Marco Antonelli described in the Slow Wine Scouting heading, by Slowfood: “The rebirth of wines from Lazio region also passes through Olevano Romano and its Cesanese that, for some years has been given value the whole territory (…) Nowadays, Marco Antonelli leads with love just over three hectares of vineyards divided into two parts. (…) the management of all vineyards, the oldest and the youngest ones, is linked to agronomic thoughts totally different from the past. The break with the past for Antonelli meant converting again the vineyards to natural methods (in fact since 2016 the vineyards have been in conversion to organic farming) thanks to the consultant of the winemaker Vincenzo Mercurio who since 2014 supervises all the production process from the vineyard to the wine cellar (…) the final outcome? Wines different from each other because the year always changes, carrying  with itself virtue and flaws unique and inimitable.”

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L’azienda e i vini di Marco Antonelli raccontati nella rubrica Slow Wine Scouting di Slowfood: “La rinascita del vino del Lazio passa anche per Olevano Romano e dal suo Cesanese che, da qualche anno, sta valorizzando tutto un territorio (…) Oggi Marco Antonelli gestisce con amore poco più di tre ettari di vigneto diviso in due blocchi (…) La conduzione di tutte le vigne, vecchie e giovani che siano, si lega a logiche agronomiche totalmente diverse rispetto al passato. Staccare la spina al passato per Antonelli ha significato riconvertire le vigne a pratiche agronomiche più naturali (le vigne sono in conversione biologica dal 2016) e qualitative grazie alla consulenza del bravissimo Vincenzo Mercurio che, dal 2014, supervisiona tutto il processo produttivo dalla vigna alla cantina (…)  Il risultato finale? Vini sempre diversi tra loro perché l’annata cambia e con sé porta pregi e difetti unici ed inimitabili.

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Fonte: slowfood.it/slowine

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francesca • 20 luglio 2018


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