Le Ali di Mercurio

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Mongolfiere ed emozioni nel gran rosato della Rivolta – LaRepubblica

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On Repubblica newspaper, Antonio Corbo describes the birth of the rosè wine by Fattoria La Rivolta winery: “For the Cotroneos this represents a different bottle. It is now twenty years since October 6th passed, the San Bruno’s Day. The family, composed by chemists and bankers, was joined: it was celebrating that day in the farmyard of the La Rivolta winery. Suddenly, a balloon landed, maybe out of control (…) Surprise, fear, emotion, curiosity, relief: here they are, all safe, and all welcomed at the table to drink a delicious rose wine (…). The Italian oenologist, Vincenzo Mercurio, brings the utmost attention to this rosé. He made a great wine.” (Antonio Corbo)

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“Per i Cotroneo questa è una bottiglia diversa. Sono passati vent’anni da quel sei ottobre, giorno di San Bruno. La famiglia di farmacisti e banchieri è riunita: festeggia sull’aia della fattoria “La Rivolta”. Atterra una mongolfiera, forse fuori controllo (…) Sorpresa, paura, emozione, curiosità, sollievo: eccoli, salvi e in forma, che vengano tutti a tavola c’è un delizioso rosato. (…) L’enologo Vincenzo Mercurio dedica a questo rosato la massima cura. Ne ha fatto un gran vino.” (Antonio Corbo)

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Fonte: www.repubblica.it

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francesca • 17 novembre 2016


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